Osakeyhtiön sukupolvenvaihdoksen verotus

Sukupolvenvaihdos muodostaa aina kriittisen vaiheen yrityksen elinkaaressa yrittäjän luopuessa elämäntyöstään ja jatkajan tullessa omistajaksi ja ottaessa vastuun. Siksi sukupolvenvaihdoksen toteutus vaatii huolellista suunnittelua, jossa verotusta koskevilla kysymyksillä on keskeinen sija. "Osakeyhtiön sukupolvenvaihdoksen verotus" antaa monipuolisen kokonaiskuvan niistä vero-oikeudellisista kysymyksistä, joita sukupolvenvaihdoksen toteutukseen liittyy osakeyhtiössä.

Osakeyhtiön sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa osakkeiden kertaluovutuksena tai vaiheittain eri vaihtoehtojen yhdistelmänä. Teoksessa tarkastellaan perheyhtiön osakkeiden luovutuksen verotusta ja sitä koskevia huojennuksia niin kaupan ja lahjan kuin perinnön ja testamentinkin osalta. Lisäksi osakeyhtiön sukupolvenvaihdoksen toteutusvaihtoehtoina tarkastelun kohteena ovat sekä vero- että yhtiöoikeudenkin näkökulmasta oman pääoman korottaminen, omien osakkeiden hankkiminen sekä liiketoimintasiirto ja jakautuminen.

Teos tarjoaa käytännönläheisen esityksen osakeyhtiön sukupolvenvaihdoksen verotuksesta tieteellisten lähtökohtiensa ohella. Samall ase antaa kattavan kuvan verotuksellisesti tarkoituksenmukaisista sukupolvenvaihdoksen toteutustavoista. Siten sukupolvenvaihdosta suunnitteleva saa siitä verotusta koskevaa tietoa päätöksenteon pohjaksi. Teos tarjoaa taustaksi myös kansainvälisen katsauksen sukupolvenvaihdoksen verotukseen ja sen huojentamiseen eräissä muissa maissa. Näistä erilaisista lähtökohdista päädytään esittämään lisäksi verotusta ja sen huojentamista koskevia lainsäädännön kehittämisehdotuksia.


ISBN-10:
9521404957
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Talentum
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2001
Sidosasu:
sid.
Sivumäärä:
389
Tekijät:
Lindgren Juha
Viivakoodi 9789521404955
Tuotekoodi 28010891
Tekijä Lindgren Juha
10,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.