Äänekäs Kevät

Miten kaunokirjallisuus heijastelee suhdettamme luontoon? Kuinka erilaiset esitystavat vaikuttavat luontosuhteeseemme? Onko ympäristökysymys myös kirjallisuudentutkimuksen kysymys?

Ekokritiikki tutkii kirjallisuuden ja luonnon välisiä suhteita sekä sitä, mitä merkityksiä annamme luonnolle. Äänekäs kevät on ensimmäinen suomenkielinen esitys ekokriittisestä kirjallisuuden tutkimuksesta ja sen metodologiasta. Teos syventää ja monipuolistaa kirjallisuudentutkimuksen teoriaa ja soveltaa ekokriittistä lähestymistapaa myös suomalaiseen kaunokirjallisuuteen, muun muassa Juhani Ahon, Aino Kallaksen, Timo K. Mukan ja Risto Rasan tuotantoon. Lisäksi kirjassa käsitellään pohjoisamerikkalaista kirjallisuutta ja elokuvaa.

Kokoelma pureutuu tutkimussuunnan keskeisiin kysymyksiin: ekokritiikin ja ekokriittisen tulkinnan määrittelyyn, estetiikan ja etiikan ongelmiin, luonnon sukupuolittumiseen sekä kielen ja luonnon suhteeseen. Tämä yliopistollinen oppikirja soveltuu myös kaikille kirjallisuuden ja luonnon merkityksistä kiinnostuneille.


ISBN-10:
9517469810
Kieli:
suomi
Kustantaja:
SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURA
Painovuosi:
2008
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
263
Tekijät:
Toni Lahtinen, Markku Lehtimäki
Viivakoodi 9789517469814
Tuotekoodi 28010831
Tekijä Lahtinen, Lehtimäki
24,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.