Iso Suomen Kielioppi

ISO SUOMEN KIELIOPPI on kuvaus suomen kielen rakenteista ja ilmiöistä. Siinä tarkastellaan sekä kirjoitettua että puhuttua 1900-luvun jälkipuoliskolla käytettyä kieltä.

Teos sisältää kolme asiakokonaisuutta:

  • Sanat käsittelee äänne- ja muotorakennetta ja sananmuodostusta
  • Rakenteet selvittää sanaluokkia ja niistä rakentuvia lausekkeita, yksinkertaisia ja yhdyslauseita sekä joitakin keskustelupuheen rakennepiirteitä
  • Ilmiöt-osassa käsitellään mm. passiivia, sanajärjestystä ja kongruenssia sekä merkitys- ja funktiolähtöisiä ilmiöitä, kuten tempus, aspekti, kysymykset ja käskyt.

Teos kokoaa yhteen fennistisen kieliopintutkimuksen tuloksia ja ottaa myös esille kielen ilmiöitä, joita ei aiemmin ole näin laajasti käsitelty. Teos ei ole normatiivinen: siihen ei sisälly kielenhuolollisia kannaottoja, vaikkakin se tarjoaa tietämystä ja tuloksia, jotka voivat tukea tulevia kielenhuollon ohjeita ja normituksia.

ISO SUOMEN KIELIOPPI on tarkoitettu hakuteokseksi suomen kielen ja vieraiden kielten opiskelijoille ja tutkijoille, äidinkielenopettajille, kääntäjille, suomentajille ja kaikille suomen kielestä kiinnostuneille.


ISBN-10:
9517465572
Kieli:
suomi
Kustantaja:
SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURA
Painos:
4. p
Painovuosi:
2010
Sidosasu:
sid.
Sivumäärä:
1698
Tekijät:
Maria Vilkuna, Riitta Korhonen, Vesa Koivisto, Tarja Riitta Heinonen, Irja Alho
Viivakoodi 9789517465571
Tuotekoodi 28010827
Tekijä Auli Hakulinen Et Al
118,00 €