Kielitieteen Perusteet

Jokainen ihminen osaa käyttää kieltä, mutta kielen analysoimiseen, kuvaamiseen ja syvällisempään ymmärtämiseen tarvitaan jo hieman opastusta, harjoitusta ja käyttökelpoisia työvälineitä, eli kielitieteen teoriaa, käsitteitä ja tutkimusmenetelmiä.

Kielellä on keskeinen sijä ihmisen ajattelussa ja kaikessa henkisessä toiminnassa, joten kielen tutkiminen auttaa ymmärtämään myös ihmistä itseään ja hänen suhdettaan kielenulkoiseen maailmaan.

Kielitieteen perusteet esittelee ihmiskielen keskeisiä ominaisuuksia, kielijärjestelmän yleisiä rakenneperiaatteita sekä kielen osajärjestelmiä. Se tutustuttaa lukijansa maailman kielten luokitteluun , kielitieteen kehityksen pääkohtiin, kielentutkimuksen eri osa-alueisiin ja keskeiseen terminologiaan. Esimerkit on valittu siten, että ne valaisevat erityisesti suomen kielen ominaisuuksia tai suomen suhdetta maaliman muihin kieliin. Termien omaksumista on pyritty helpottamaan suomenkielisillä rinnakkaisilmaisuilla sekä merkitysten selityksillä. Kirja ei edellytä lingvistisiä ennakkotietoja, joten se sopii hyvin ensimmäiseksi johdatukseksi kieliaineiden opiskelijoille sekä kaikille kielentutkimuksesta kiinnostuneille.


ISBN-10:
9789517178204
Kieli:
suomi
Kustantaja:
SUOMALAISEN KIRJALLISUUDEN SEURA
Painos:
7.
Painovuosi:
2007
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
188
Tekijät:
Kaisa Häkkinen
Viivakoodi 9789517178204
Tuotekoodi 28010823
Tekijä Häkkinen
22,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.