Tutki Ja Kirjoita

Kirja opastaa selviytymään tutkimuksentekoon ja tutkimuksen kirjoittamiseen liittyvistä moninaisista ongelmista. Siinä on kolme pääjaksoa. Ensimmäinen jakso johdattelee tieteen maailmaan ja kirjoitusprosessin vaiheisiin, toinen käsittelee tutkimusprosessia ja kolmas tieteellistä kirjoittamista. Ohjeissa on ajateltu soveltuvilta osin sekä kansallisiin että kansainvälisiin julkaisuihin kirjoittavia.

Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa laativat opinnäytteitä kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden  sekä sosiaali- ja terveystieteiden alueelta. Runsaassa kymmenessä vuodessa se on kuitenkin osoittautunut hyödylliseksi apuneuvoksi myös muille koulutustasoille.

Ohjeet auttavat niin ensimmäistä opiskeluesseetään tai seminaarityötään tekevää opiskelijaa kuin tohtorikoulutettavaakin, samoin kuin niitä, jotka kirjoittavat työssään erilaisia selvityksiä ja muistioita. Kirjasta on apua myös opettajille, jotka erilaisissa oppilaitoksissa vastaavat uusien tutkijoiden ja eri ammattialojen työntekijöiden koulutuksesta. Aikuisopiskelijalle, joka joutuu itsenäisesti valmistelemaan erilaisia tutkielmia, kirja on verraton apuneuvo.

Kirjaa o tässä 15. painoksessa uudistettu ensinnäkin siten, että siihen on lisätty täysin uusi luku yleistajuisesta tutkimus- ja hanketiedottamisesta; samassa yhteydessä annetaan erityisohjeita verkkoon kirjoittaville. Sähköistä tiedonhakua käsittelevä luku on muokattu taas kerran ajantasaiseksi, sillä tietoverkkojen kehittyessä tutkijoiden tiedonhankintamahdollisuudet monipuolistuvat koko ajan. Samoin on uusittu tutkimuksen taloudellisia tukimahdollisuuksia käsittelevä luku.

Kirjoittajista kasvatustieteen tohtori Sirkka Hirsjärvellä on pitkä kokemus opiskelijoiden ohjaamisesta Jyväskylän yliopistossa kasvatustieteen professorina, samoin filosofian lisensiaatti Paula Sajavaaralla suomen kielen lehtorina, kasvatustieteen tohtori, dosentti Pirkko Remes on ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Oulun seudun ammattikorkeakoulussa.


ISBN-10:
951314836X
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Tammi
Painos:
15.-17. p
Painovuosi:
2013
Sidosasu:
nidottu
Sivumäärä:
464
Tekijät:
Sirkka Hirsjärvi, Pirkko Remes, Paula Sajavaara
Viivakoodi 9789513148362
Tuotekoodi 28010737
Tekijä Hirsjärvi, Remes, Sajavaara
60,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.