Nälkä ja yltäkylläisyys

Vuonna 2050 maapallolla on yli yhdeksän miljardia ihmistä. Onko mahdollista tuottaa tarpeeksi ruokaa tälle joukolle kestävästi? Miten varmistetaan, että ruoka on ravitsevaa ja että kaikki saavat sitä? Kenelle vastuu tästä kaikesta kuuluu? 

Nälkä ja yltäkylläisyys käsittelee ruokaturvan monia ulottuvuuksia kansainvälisistä sopimuksista yksittäisen ihmisen arjen valintoihin. Jotta ruuan saanti voitaisiin turvata koko maailmassa, sen tuotanto- ja kulutustapoja on muutettava niin kehittyvissä kuin teollisuusmaissakin. Samalla on vähennettävä köyhyyttä ja epätasa-arvoa sekä taisteltava ilmastonmuutosta vastaan. Onko kasvinjalostuksesta ja kaupunkiviljelystä apua ruoan turvaamisessa, entä reilusta kaupasta ja alueellisista sopimuksista? Mikä on Suomen rooli maailman ruokajärjestelmässä?  Mitä ja miten meillä huomenna syödään?

Nälkä ja yltäkylläisyys on ensimmäinen ruokaturvaan laajasti ja kattavasti paneutuva suomenkielinen teos.  Se tarjoaa vankaa perustietoa aiheesta ja haastaa lukija pohtimaan elintärkeitä kysymyksiä maailman ruokatilanteesta.


ISBN-10:
9789524953245
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2014
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
253
Tekijät:
Karttunen Kaisa, Kihlström Laura & Taivalmaa Sanna
Viivakoodi 9789524953245
Tuotekoodi 28070260
Tekijä Karttunen Kaisa, Kihlström Laura & Taivalmaa Sann
37,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.