Kakkoselta kaikelle kansalle

Mitä tarkoittavat kuuluminen ja kuulumisen politiikka televisiosarjojen yhteydessä? Millaista kuulumisen politiikkaa YLE TV2:n sarjoissa on neljän vuosikymmenen aikana harjoitettu ja millaisin keinoin? Miten suhde luokkaan ja sukupuoleen on muuttunut Heikin ja Kaijan ajoista Fakta hommaan? Miten sarjat Rintamäkeläisistä Reinikaiseen ottavat kantaa hyvinvointivaltiokehitykseen?

Vaikka YLE TV2:n arkirealistiset sarjat ovat tuttuja, jopa rakkaita kokonaisille ikäluokille, ne ovat säilyneet lähes tutkimattomina. Jenni Hokan tarkkasilmäinen analyysi avaa rakastettuja tamperelaissarjoja osana kunkin ajan yhteiskunnallisia keskusteluja. Samalla sarjojen rakentama huoltamoiden, rintamamiestalojen ja tikkitakkien Suomi kytkeytyy viimeaikaiseen teoreettiseen keskusteluun identiteeteistä ja kuulumisesta.

Tutkimus avaa televisiosarja-aineiston avulla kokonaan uuden näkökulman kuulumisen ja kuulumisen politiikan teoriaan ja vastaavasti tarjoaa lukuisia käytännön esimerkkejä siitä, miten tätä lähestymistapaa voidaan soveltaa juuri televisiotutkimuksen alueella.

Kakkoselta kaikelle kansalle on olennaista luettavaa kaikille televisiotutkimuksesta, media-analyysista ja suomalaisen yhteiskunnan lähihistoriasta kiinnostuneille.


ISBN-10:
9789514493638
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Tampere University Press
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2014
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
324
Tekijät:
Hokka Jenni
Viivakoodi 9789514493638
Tuotekoodi 28020286
Tekijä Hokka Jenni
35,00 €