Addiktioyhteiskunta riippuvuus aikamme ilmiönä

Arkipuheen perusteella kaikkeen voi addiktoitua: ruokaan, harrastuksiin, työhön, seksiin, mediaan, läheisiin tai shoppailuun. Asiantuntijat kinastelevat siitä, mikä addiktion aiheuttaa, kenelle se syntyy ja miten se korjataan.

Addiktioiden vaikutus ulottuu länsimaisessa yhteiskunnassa ja kulttuurissa lähes kaikkialle. Länsimaisen markkinatalouden toimintaan kuuluu pyrkimys synnyttää rippuvuuksia tuotteista, palveluista ja elämäntavoista. Addiktioista osa on laillisia ja sallittuja, osa laittomia, rangaistavia ja hoitoa vaativia.  Ne ovat myös merkittävä taloudellinen, poliittinen, kansanterveydellinen ja juridinen ilmiö, Niitä säädellään laeilla ja niitä aiheuttavia hyödykkeitä ja palveluja tuottaa suuri joukko eri alojen ihmisiä. Addiktioiden aiheuttamia ongelmia taas hoitavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, poliisit ja muut lainvalvoja sekä monet kansalaisjärjestöt.

Usein addiktioista puhuttaessa huomio keskittyy yksilön ongelmien tarkasteluun. Ilmiön ymmärtäminen ja vastuullisten päätösten tekeminen kuitenkin edellyttää, että addiktion suhdetta länsimaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin punnitaan laajemmin.Tässä teoksessa aiheutta käsitellään laajasti ja ennakkoluulottomasti. Siinä tarkastellaan muun muassa, kuinka käsitys addiktiosta sairautena on muodostunut, kuinka eri riippuvuuksiin suhtaudutaan, miten media ohjaa niitä koskevia mielikuvia ja kuinka erilaiset kulttuuriset käyttäytymismallit synnyttävät ja muovaavat addiktioita.


ISBN-10:
9524953129
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
2. painos
Painovuosi:
2014
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
258
Tekijät:
Tammi Tuukka, Raento Pauliina
Viivakoodi 9789524953122
Tuotekoodi 28070247
Tekijä Tammi Tuukka, Raento Pauliina
38,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.