Ammatillinen koulutus ja yhteiskunnalliset eronteo

Peruskoulun jälkeen nuori tekee myöhemmänsä kannalta tärkeitä valintoja. Niiden kautta hän rakentaa itseään sekä suhdettaa maailmaan ja muihin. Usein näiden valintojen ajatellaan vaikuttavan myös koko kansakunnan tulevaisuuteen.

Yksi tärkeä ratkaisu liitty tulevaan työelämään. Millaista työtä nuori haluaa tehdä? Mitkä ovat hänen mahdollisuutensa päästä haluamalleen alalle? Valinnan vapautta ja mahdollisuuksia rajaavat voimallisestikin esimerkiksi markkanatalous, yhteiskuntaluokka, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, kulttuurinen tausta tai vammaisuus.

Ammatillinen koulutus ja yhteiskunnalliset eronteot on painokas puheenvuoro ammatillisen koultuksen, markkinatalouden hallitseman yhteiskunan, työelämän, eriarvoisuuden ja kansalaisuuden kytkennöistä. Kirja on kirjoitettu tutkijoille, koulutuspolitiikan päättäjille, opettajille ja opettajankouluttajille virikkeeksi ja uusien näkökulmien avaajaksi. Se soveltuu oppikirjaksi yliopistojen ja korkeakoulujen yhteiskuntatieteiden, kasvatustieteen sekä opettajankoulutuksen opintoihin.


ISBN-10:
9789524952798
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2013
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
270
Tekijät:
Kristiina Brunila, Katariina Hakala, Elina Lahelma & Antti Teittinen (toim.)
Viivakoodi 9789524952798
Tuotekoodi 28070235
Tekijä Brunila, Hakala, Lahelma, Teittinen
38,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.