Apina pulpetissa

Mitä kaikkea ysiluokalla vuodessa tapahtuu? Tutkijapari Angst B ja Lintsari soluttautui osaksi eteläsuomalaista 9C-luokkaa lukuvuoden ajaksi: istui pulpetissa, kärvisteli kokeissa, osallistui liikuntapäiviin ja retkille sekä vietti mopojuhlaa, vappunaamiaisia ja ysijuhlaa.

Apina pulpetissa kertoo, mitä tutkijat näkivät, kuulivat ja kokivat. He pääsivät katsomaan läheltä oppilasarjen pieniä ja isoja asioita. Mitä luokkahenki tarkoittaa ja mistä se syntyy? Mitä työrauha on ja miten se muotoutuu? Miten elämä koulussa ja sen ulkopuolella lomittuvat toisiinsa?

Luokan sisäiset jaot ja ryhmittymät sekä näiden keskinäinen tasapaino piirtyvät esille tarkasti: on viihdelinjalaiset ja opiskelulinjalaiset, yyberjengi, hikkeryhmä, pölisijät ja ryhmärämä II. Angst B:n ja Lintsarin seka muiden ysiluokkalaisten lisäksi asioista puhuvat opettajat ja vanhemmat.

Teoksessa myös takapenkin ääni kantautuu suomalaisia nuoria ja kouluhyvinvontia koskevaan keskusteluun. Apina pulpetissa on kinnostavaa luettavaa niin opettajille ja opettajiksi opiskeleville kuin oppilaille, vanhemmille, nuorisotyöntekjöille, päättäjille ja tutkijoillekin.


ISBN-10:
9524953048
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2014
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
246
Tekijät:
Tommi Hoikkala, Petri Paju
Viivakoodi 9789524953047
Tuotekoodi 28070234
Tekijä Hoikkala, Paju
36,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.