Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla

Teos lähestyy lasten kokemuksia antiikissa ja keskiajalla tarinoiden ja konkreettisten esimerkkien kautta. Mistä arki koostui, miten tytöt ja pojat käyttivät aikansa, ja millaisia iloja ja suruja elämään kuului?

Usein ajatellaan, että lasten elämä antiikissa ja keskiajalla oli kurjaa ja heitä kohdeltiin julmasti. Vastakohdaksi esitetään valoisa ja sivistynyt nykyaika, joka korostaa lapsen oikeuksia. Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla osoittaa tuon käsityksen yksipuolisuuden. Lasten elämässä tärkeää oli suhde vanhempiin ja muihin perheenjäseniin, leikki ja oppiminen niin koulussa kuin jokapäiväisissäkin askareissa - aivan kuten nykyäänkin. Toisaalta vanhan maailman lapsuus poikkeaa useimpien nykysuomalaisten lasten arjesta siinä, että suurin osa antiikin ja keskiajan lapsista aloitti työnteon jo hyvin nuorena ja uskonnolla oli suuri merkitys arkielämän käytännöissä.

Teos tuo esille lasten omia näkökulmia ja kokemuksia sekä vertailee elämää Rooman valtakunnassa ja sydänkeskiajalla. Elämänmakuisten esimerkkiensä ansiosta kirja on kiinnostavaa luettavaa. Se on ensimmäinen laaja suomeksi tehty tutkimus aiheesta, ja sen näkökulmat ovat kansainvälisestikin uraa uurtavia.


ISBN-10:
952495298X
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2013
Sidosasu:
sid.
Sivumäärä:
301
Tekijät:
Sari Katajala-Peltomaa, Ville Vuolanto
Viivakoodi 9789524952989
Tuotekoodi 28070229
Tekijä Katajala-Peltomaa, Vuolanto
36,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.