Språkvetenskapliga uppsatser

Vad menas egentligen med att en uppsats ska vara vetenskaplig? Vad är teori? Vilken metod ska man välja för att genomföra en undersökning? Vad kan man skriva om? Och hur?

Uppsatsskrivande kan både förknippas med glädje och vånda. Att det ligger mycket läsande, tänkande och praktiskt arbete bakom en uppsats förstår nog alla, men författarens förhoppning är att den här boken också ska kunna förmedla stimulans och kreativitet i uppsatsarbetet.

Boken är tänkt att ge dig som språkstudent handledning i uppsatsskrivande inom just det språkvetenskapliga området. Per Lagerholm tar upp alla de moment som är förenade med en språkvetenskaplig undersökning, såsom förberedelser, krav, vetenskapens allmänna mål, teoribegreppet, metoder, språkvetenskapens olika ämnen, uppsatsens utformning samt ventilering och bedömning av uppsatser. Dessutom ges en mängd förslag på uppsatsämnen samt tips på användbar litteratur.

I denna andra upplaga har alla kapitel utvidgats och förbättrats. Här finns nu bland annat mer om teori, metod och vetenskaplighet, en utökad beskrivning av den vetenskapliga stilen samt en utvidgad modell för bedömning av uppsatsen.

Boken är främst avsedd för studenter som läser svenska, lingvistik eller främmande språk på universitet och högskola.


ISBN-10:
9144056451
Kieli:
ruotsi
Kustantaja:
Studentlitteratur
Painos:
2. painos
Painovuosi:
2010
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
158
Tekijät:
Per Lagerholm
Viivakoodi 9789144056456
Tuotekoodi 28011110
Tekijä Lagerholm
36,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.