Tiedon Partaalla: Kuinka Hallita Informaatiotulva

Tiedon partaalla -teos on kirjoitettu tietoyhteiskuntautopioiden romahtamisen jälkeisessä maailmassa. Siinä etsitään kadonnutta tolkkua räjähdysmäisesti lisääntyvien blogien ja teknologiaportaalien takaa:

  • Voiko Wikipediaan luottaa?
  • Miksi Google digitoi kirjastojen kokoelmia?
  • Mitä tarkoittavat RSS, Podcasting ja Web 2.0?

Tiedon partaalla tarkastelee bitti- ja mediavyöryn aiheuttamien oireiden, kuten infoähkyn, taustalla olevaa todellisuutta. Kun digitaalinen informaatio lisääntyy ja monistuu yhä kiihkeämmin, hiljaisuu, pimeys ja yksinäisyys muuttuvat rajallisiksi luonnonvaroiksi 24/7-yhteiskunnassa.

YTT Kimmo Tuominen on tutkinut tiedonhankintakäyttäytymistä, informaatio- ja medialukutaitoja sekä digitaalisen tiedon hallintaa ja organisointia. Tässä kirjassa hän analysoi niitä menetelmiä ja teknologioita, joiden avulla informaatiokatastrofia on ajateltu voitavan siirtää tuonnemmaksi.

Tiedon partaalla tarjoaa välineitä ja näkökulmia informaatiotulvaa ja tiedon digitalisoitumista koskevaan kansalaiskeskusteluun. Se soveltuu myös informaatio-, media- ja viestintätieteelliseksi oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja ylopistoihin.


ISBN-10:
9789516926165
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Avain
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2006
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
221
Tekijät:
Kimmo Tuominen
Viivakoodi 9789516926165
Tuotekoodi 28010819
Tekijä None
20,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.