Taideterapian Käsikirja

Taide on voimakas ja raja-aitoja ylittävä viestintäväline. Käytännön hoitotyössä, esimerkiksi terapiassa, arvioinnissa ja ohjauksessa, taideterapia tuottaa informaatiota, jota muut viestintätavat eivät mahdollisesti saa esille. Tästä syystä taideterapiaa käytetään haasteellisissa asiaks- ja potilastapauksissa.

Taideterapeuteille taideilmaisu on keskeinen osa työtä, mutta myös muut ammattiauttajat voivat helposti soveltaa taideterapiamenetelmiä työskennellään yksilöiden, perheiden ja ryhmien kanssa. Yhä useammin mielenterveysohjaajat, sosiaalityöntekijät, leikkiterapeutit, avioliitto- ja perheterapeutit, psykologit ja psykiatrit oivaltavat, että luovat ilmaisumenetelmät auttavat kaikenikäisten ihmisten arvioinnissa ja hoidossa.

Cathy. A. Machiodin toimittama Taideterapian käsikirja on sekä käytännönläheinen että kattava kokoelma teoriaa ja lähestymistapoja, joka antaa tietoa siitä, miten integroida taideilmaisu osaksi kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hoitoa. Se yhdistää teorian ja käytännön lukuisten tapausesimerkkine ja kuvien kautta, ja osoittaa, miten lapset, nuoret, aikuiset, ryhmät ja perheet voivat hyötyä taideilmaisusta osana hoitoprosessia.


ISBN-10:
9515792843
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Unipress
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2010
Sidosasu:
sid.
Sivumäärä:
544
Tekijät:
Cathy A. Malchiodi
Viivakoodi 9789515792846
Tuotekoodi 28120018
38,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.