Kreikka matkaopas historiaan

Kreikan varhainen menneisyys on kiehtova kokonaisuus, joka valloittaa nykyajan ihmisen mielen häikäisevillä saavutuksillaan ja värikkyydellään. Mutta Kreikan historiasta löytyy myös aivan toisenlainen maa - Kreikka, jonka poliittinen ja yhteiskunnallinen elämä on kuin vastakohta ylevälle Klassiselle Kreikalle. Herää kysymys, mitä antiikin kreikkalaisista oikeastaan jäi jäljelle aikojen saatossa? Ovatko nuo temperamenttiset, meluisat ja tummat Välimeren asukkaat todellakin polveutuneet antiikin ylväistä ja kirkasotsaisista atleeteista ja sotaurhoista? Voi vain kysyä, mitä kreikkalaisille oikein tapahtui klassisen aikakauden ja nykyajan välillä.

Viime aikojen Kreikka on hämmentänyt koko Eurooppaa ja muuta maailmaa, mutta ei kovinkaan mtönteisessä mielessä. Talouskriisi on horjuttanut Kreikkaa ja tätä koko euro-järjestelmää, sekä pakottanut kreikkalaiset hyväksymään, että globaalitaloudessa kansallinen identiteetti on alisteinen ylikansallisille arvoille

 Matkaopas historiaan: Kreikka valottaa Kreikan historiaa antiikista aina syksyyn 2002 saakka. Se tarjoaa lukijalle uusia ja selkeitä tulkintoja Kreikan historian tapahtumista ja ilmiöistä jättämättä mitään aikakautta vaille huomiota. Runsaan asiatiedon ohella kirja sisältää mielenkiintoisia yksityiskohtia, joiden avulla lukijan on vaivatonta eläytyä kunkin aikakauden ajatusmaailmaan, ja saada sitä kautta muodostettua kokonaiskuva Kreikan historiasta.


ISBN-10:
9515793645
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Unipress
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2010
Sidosasu:
sid.
Sivumäärä:
415
Tekijät:
Timothy Boatswain, Colin Nicolson
Viivakoodi 9789515793645
Tuotekoodi 28120008
26,00 €