Talvisota Muiden Silmin

Vaikka talvisotaa käsittelvää kirjallisuutta on julkaistu runsaasti, tiedämme yllättävän vähän siitä, miten taistelu nähtiin muiden maiden tiedotusvälineissä. Yleinen mielipide ei varauksetta ollut Suomen puolella, vaan eri maat tulkitsivat talvisotaa omista oikeutetuista näkökulmistaan. 

Kirjan kymmenen artikkelia tarkastelevat ulkomaisen lehdistön talvisotakirjoittelua kunkin maan poliittisesta tilanteesta käsin -  diktatuurissa, liberaalissa, neutraaleissa tai interventiota kannattavissa maissa talvisota nähtiin kovin eri tavoin. Talvisota muiden silmin pohtii muun muassa seuraavia kysymyksiä: Yllättikö talvisodan syttyminen maailman lehdistön niin kuin se yllätti suomalaiset? Minkälaiset sisä- ja ulkopoliittiset tekijät vaikuttivat eri maiden talvisotakirjoitteluun? Vähättelikö maailman lehdistö Neuvostoliiton sotilaallisia kykyjä? Miten talvisodan arvioitiin vaikuttavan syyskuussa 1939 alkaneeseen suursotaan ja miten talvisodan päättymiseen suhtauduttiin maailmalla?

Talvisota muiden silmin on ensimmäinen kokoava esitys, joka tarkastelee syvällisesti Suomen ja Neuvostoliiton välisen kamppailun uutisointia maaiman lehdistössä. Ajankohtaisen ja asiantuntijoidne laatiman kijran maakohtaiset artikkelit kertovat Ison-Britannian, Italian, Japanin, Kreikan, Neuvostoliiton, Saksan, Ranskan, Ruotsin, Unkarin ja Yhdysvaltojen lehdistöstä.


ISBN-10:
9517965893
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Atena
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2009
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
237
Tekijät:
Antero Holmila
Viivakoodi 9789517965897
Tuotekoodi 28110014
Tekijä Holmila
34,00 €