Managment By Sauron

Tarussa sormusten herrasta velho Gandalf johtaa sormus-saattuetta viisaasti ja kärsivällisesti, kun taas hirmuhallitsija Sauron kylvää pelkoa ja epätoivoa alaistensa keskuuteen. J. R. R. Tolkienin trilogia on vaikuttava fantasiaseikkailu, mutta se kertoo paljon myös vallasta ja johtajuudesta.

Harri Hietikko löytää kirjassaan Management by Sauron Tolkienin tarun johtajatyypeille vastineet nykyajan työelämästä: Esimerkiksi Sauron edustaa pelolla hallitsevaa johtajaa, joka linnoittautuu huoneeseensa ja ärähtelee sieltä käskyjä alaisilleen. Hietikon mukaan tarun hahmot muodostavat neljä vastakohtaparia, joiden kautta lähestytään johtamisteemoja: valtaa, johtajuutta, toivoa ja tuhoa. Esimerkiksi Gandalf ja Saruman edustavat molemmat valtaa, mutta heidän vallankäyttötapansa poikkeavat ratkaisevasti toisistaan.

Management by Sauron palaa johtajuuden peruskysymysten äärelle rinnastamaan Tolkienin tarun käytännön työelämään: Mitä voi oppia Gandalfin tavasta käydä kehityskeskusteluja? Olisiko joissain tilanteissa paras toimia Sauronn tavoin, kyselemättä ja suoraviivaisesti? Miksi pienipalkkaisen Frodon työpanos on ratkaisevan tärkeä? Hietikko muistuttaa myös, että pahoiltakin johtajilta ovi oppia, koska kielteisiksi mielletyilla tavoilla voi olla myönteisiä seurauksia.


ISBN-10:
9517966350
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Atena
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2010
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
237
Tekijät:
Harri V. Hietikko
Viivakoodi 9789517966351
Tuotekoodi 28110005
32,00 €