Filosofiaa lapsille & nuorille

Mikä on reilua? Mitä kauneus on? Millainen on hyvä ystävä? Ovatko ajatukset todellisia? Kuka olen?

Jos herkistymme kuuntelemaan lapsia, huomaamme väistämättä, miten kiinnostuneina he pohtivat perimmäisiä kysymyksiä. Lapset ovat filosofeja aidoimmassa mielessä. Vastaavasti elmänsä ja oman itsensä myllerryksissä nuoret asettavat kyseenalaisiksi asioita, jotia aikuiset ovat jo unohtaneet ihmetellä.

Lasten ja nuorten kysymysvalmiutta, uteliaisuutta ja ennakkoluulottomuutta on tuettava kouluopetuksessakin. Kaikissa aineissa. Opettajille tähän antavat valmiuksia lasten filosofoinnin moninaiset menetelmät. Filosofinen tutkailu johdattaa pohtimaan lapsia ja nuoria askarruttavia kysymyksiä yhdessä. Samalla se on toimivimpia ja tutkituimpia keinoja koulun yhteisöllisyyden kehittämisessä. Yhdessä ajatteleva ja keskusteleva oppimisyhteisö antaa kaikille puhetilaa, kuuntelee ja kunnioittaa toinen toisiaan ja rakentaa yhteiskunnassa elintärkeitä demokraattisia taitoja.

Yhdysvaltalaisen Matthew Lipmanin kollegoineen jo 40 vuotta sitten käynnistämä Philosophy for Children (P4C) opetusohjelma on saavuttanut suuren suosion ympäri maailman. Filosofiaa lapsille & nuorille. Käytännön käsikirja on tuorein ja kattavin esittely lapsia filosofoivaan kyselyyn ja tutkivaan oppimiseen kannustavasta P4C-pedagogiikasta. Samalla se toimii yleisenä johdatuksena lasten ajattelu- ja keskustelutaitojen tukemiseen sekä luokan- että aineenopetuksessa. Oppaan käyttäminen ei edellytä opettajalta aiempaa perehtymistä filosofiaan.


ISBN-10:
9525503402
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Eurooppalaisen filosofian seura
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2009
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
136
Tekijät:
Maughn Gregory
Viivakoodi 9789525503401
Tuotekoodi 28100009
Tekijä Gregory
25,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.