Uuden Työn Paradoksit keskusteluja 2000-luvun työprosess(e)ista

Työ tuntuu olevan alituisessa murroksessa. Puhutaan siirtymästä vanhasta työstä uuteen työhön. "Uusi" vaihtaa sisältöä aina vuosikymmenten mukaan, mutta tällä hetkellä "uuden työn" iskusanoja ovat tietoistunut, affektiivinen, jälkibyrokraattinen, verkostoituva, kommunikoiva, joustava ja prekaari työ.

Nykyiseen työhön sisältyy kuitenkin suuri paradoksi. Sen piti olla työtä, jossa vieraantumisen ja vastakkainajattelujen sijaan voi samastua työhönsä, toteuttaa ja kehittää itseään. Näistä lupauksista huolimatta se synnyttää entistä enemmän kielteisiä kokemuksia ja epämukavuuksia, aina uupumus- ja masennusepidemioihin saakka.

Raija Julkunen ottaa lähtökohdakseen työprosessiteorian ja sille olennaisen työprosessin kontrollin ja vastarinnan näkökulmat allekirjoittamatta kuitenkaan yksisuuntaista näkemystä työn huonontumisesta. Kirjan keskeinen ajatus koskee työn subjektivoitumista ja subjektivoidun työn kontrollia. Julkunen kokoaa ja kommentoi laajasti uudesta työstä käytyjä keskusteluja ja rakentaa niistä synteesiä.


ISBN-10:
9517682182
Kieli:
suomi
Kustantaja:
VASTAPAINO
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2009
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
334
Tekijät:
Raija Julkunen
Viivakoodi 9789517682183
Tuotekoodi 28080161
Tekijä Julkunen
34,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.