Tieto Hallinnassa

Kuinka virheellinen laskelma kenkien hinnoissa voi aiheuttaa paineen nostaa keskuspankin ohjauskorkoa? Mikä yhdistää liito-oravien papanoita tarkkailevat luontoharrastajat elinolotilastojen laatijoihin tai OECD:n varhaiskasvatuksen asiantuntijoihin?

Julkista hallintoa ja politiikkaa luonnehtii tarve perustella ratkaisuja faktoilla. Suuri osa hallinnon voimavaroista käytetään informaation keräämiseen kansalaisista, luonnonvaroista, taloudesta ja ympäristön tilasta. Maailmaa hallitaan idikaattoreilla sekä rekisteri-, luokitus- ja seurantajärjestelmillä. Siksi tietokäytännöt määrittävät merkittävästi yhteiskunnan valtasuhteita.

Tieto hallinnassa tarjoaa tuoreen näkökulman tiedon politiikkaan. Teoksessa havainnollistetaan, miten tietokäytännöt ja niiden kyseenalaistaminen ovat muokanneet yhteiskuntapolitiikan ongelmien asetteluja ja toiminnan mahdollisuuksia Suomessa. Käsiteltäviä teemoja ovat elinolot, kulutus, terveyspolitiikan tavoitteet ja keinot, varhaiskasvatus, uuden teknologian riskit, ympäristömuutos ja luonnonvarojen käyttö.


ISBN-10:
951768326X
Kieli:
suomi
Kustantaja:
VASTAPAINO
Painovuosi:
2011
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
276
Tekijät:
Marja Alastalo, Maria Åkerman (toim)
Viivakoodi 9789517683265
Tuotekoodi 28080150
Tekijä Alastalo, Åkerman
33,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.