Generation of Transgenic Cattle: The Fate of Foregn DNA in Microinjected Bovine in vitro Produced Embryos

Maito ja maitotuotteet ovat yksi tärkeimmistä energian ja valkuaisaineiden lähteistä länsimaisten ihmisten ravitsemuksessa. Maidon laatua ja tuotantomäärää on paranneltu kautta aikojen perinteisellä eläinjalostuksella, jonka ansiosta lehmät lypsävätkin tänään enemmän ja maito on proteiinipitoisempaa kuin esimerkiksi viisikymmentä vuotta sitten. Nautojen perimää voi nykyisin muunnella myös bioteknologisin keinoin, mikä mahdollistaa ravitsemuksellisesti tai lääkinnällisesti kallisarvoisten valkuaisaineiden tuottamisen siirtogeenisen lehmän maitoon. Siirtogeenisten kotieläinten käyttöä hyödyllisten valkuaisaineiden tuottajina on rajoittanut kantaeläinten kallis, työläs ja aikaavievä tuottaminen. Muutamia siirtogeenisissä eläimissä tuotettuja lääkeaineita on tällä hetkellä kliinisissä kokeissa ja niiden odotetaan tulevan markkinoille lähivuosina.

ISBN-10:
951-781-716-9
Kieli:
eng
Sivumäärä:
80, [5] s. : kuv., taul.
Tekijät:
Hendolin Minna
Tuotekoodi 019048
18,16 €