Parlamentarismi retorisena politiikkana

Kari Palonen on tutkinut eri maiden ja aikakausien parlamentaarisen politiikan käsitehistoriaa, menettelyjä ja puhetapoja. Tämä kokoelma sisältää artikkeleita ja puheenvuoroja vuosilta 1997-2012, joista osa on ennen julkaisemattomia.

Kokoelmassa Palonen korostaa, kuinka vastakkaiset näkökulmat ja niiden kannattajien välinen kiistely ovat parlamentaarisen politiikan käsitteellisiä edellytyksiä. Hän käsittelee muun muassa parlamentarismin malliesimerkin, Britannian parlamentin, menettelytapojen historiaa ja parlamentarimismin polittista teoriaa. Max Weberin tavoin Palonen ymmärtää parlamentaarisen politiikan ideaalityypiksi, jota voi polittisesti käyttää sekä parlamenteissa että niiden ulkopuolella.Parlamentarisoimisen Palonen puolestaan käsittää poliittisen kulttuurin ja ajattelun tyyliksi, retoriikan ja debatoimisen politiikan malliesimerkiksi, ei vain ahtaasti hallitsemisen tekniikaksi.

Kokoelma Parlamentarismi retorisena politiikkana sisältää analyyseja parlamentaarisista käytännöistä eri yhteyksissä sekä pohdintoja poliittisten instituutioiden, kuten vaalien, parmentarisoinnin mahdollisuuksista. Harmittomien osallistumispuheiden sijaan tekijä tarjoaa näkökulmia parlamentarisiin vaihtoehtoihin, joiden etsiminen ja käyttö edellyttävät myös ammattimaisia poliitikkoja.


ISBN-10:
9517683960
Kieli:
suomi
Kustantaja:
VASTAPAINO
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2012
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
314
Tekijät:
Kari Palonen
Viivakoodi 9789517683968
Tuotekoodi 28080112
Tekijä Palonen
34,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.