Elämän Tiede

Tämä kirja on tutkimus elämästä lääketieteellisen vallankumouksen aikakaudella. Geenitutkimuksen myötä ihmisen perimästä on tullut kasvavan kiinnostuksen ja säätelypyrkimysten kohde. Kysymys elämän hallinnasta perimän tasolla ei kuitenkaan ole uusi. Ihmisen perimän ongelma on synnyttänyt yli sadan vuoden ajan tieteellisiä, poliittisia ja populaareja keskusteluja, oli sitten puhe rotujen alkuperästä, väestön laadusta tai yksilöiden normaaliudesta ja poikkeavuudesta.

Lähtöajatuksena on pohtia kriittisesti käsityksiä ihmisen biologisista ominaisuuksista ja niiden tieteellis-teknologisesta hallinnasta. Teoksessa seurataan perinnöllisyyslääketieteen historiaa 1900-luvulla, valotetaan rotuhygienian ja nykygenetiikan kiistanalaista suhdetta sekä analysoidaan vanhempien valintatilanteita sikiöseulontojen äärellä. Niihin liittyy sekä eettisiä ongelmia että uusia elämänhallinnan mahdollisuuksia.

Elämän tiede on suunnattu lääketieteen historiasta, sosiologiasta ja etiikasta kiinnostuneille. Se soveltuu koulutukseen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääketieteen aloilla. Teoksen ote on aikalaisanalyyttinen, ja siksi se sopii myös laajemmin nykyajan erityisluonteesta kiinnostuneille lukijoille.ISBN-10:
9517682417
Kieli:
suomi
Kustantaja:
VASTAPAINO
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2009
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
237
Tekijät:
Mianna Meskus
Viivakoodi 9789517682411
Tuotekoodi 28080010
Tekijä Meskus
10,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.