Matkakirja Roomasta Roomaan. Kahden miehen odysseia

Taidemaalari, kuvataiteen professori Juhani Tuomisen juhlakirja.

Juhani Tuominen ja Petri Vuojala lähtivät Välimeren grand tourille 15.5.1985. Teoksen kuvat ja tekstit ovat syntyneet tuon matkan aikana.

"Matkustimme Istanbulista Ateenaan bussilla, sieltä junalla Kalavrytan vuoristokylään Arkadiassa, laivalla Patraksesta Ithakaan, josta matka jatkui meren yli Brindisiin Italiassa ja lopulta junalla Roomaan. Etsimme metafyysisiä paikkoja, aiheita, yksityiskohtia, esineitä. Hakeuduimme paikkakunnille, jotka olivat mytologisia, runollisia tai muutoin kirjallisia tai vähintäänkin poikkeuksellisia.
    Halusimme kokea sitä lumoa, kun luonto, rakennukset, taide, historia ja elävä elämä sulautuvat kosmisesti yhteen ja tiivistyvät hetkiksi ja tunnelmiksi. Ne me halusimme vangita kuviksi kirjoittamalla ja piirtämällä. Ensikertalaisen silmille kaikki oli uutta: Ateenan vaalihumu, Arkadian rotkot, nymfien luola Forkys-lahdella, Via Appian pelottavat rauniot, ja Rooman protestanttinen surujen hautausmaa, jossa Takanen ja Lauréus olivat saaneet viimeisen kotinsa." – Petri Vuojala teoksen saatesanoissaSisällys:

Roomasta Roomaan. Taustoja matkalle
Pierre Lotin kahvila
Uponnut Atlantis
Aasian makeilla vesillä
Ateenalaisia panoraamoja
Myyttien vuoret
Herääminen
Astioita
Campagnan raunioita
Barokin illuusiot
Hautojen kaiho


ISBN-10:
978-952-484-300-3
Kieli:
fin
Sivumäärä:
64 s.
Tekijät:
Tuominen Marja (toim.)
Tuotekoodi 017539
10,00 €