Tasa-Arvo Toisin Nähtynä

Tasa-arvo ei ole sisällöltään muuttumaton ja yksiuloitteinen asia, vaan käsitteenä ja ilmiönä se saa sisältönsä tietyssä ajassa ja paikassa, tietyn poliittisen ja oikeudellisen määrittelyn tuloksena.

Tasa-arvo toisin nähtynä kyseenalastaa perinteisiä käsityksiä suomalaisesta tasa-arvosta ja tasa-arvopolitiikasta. Näitä teemoja käsitellään moninaistuvan ja monikulttuuristuvan yhteiskunnan näkökulmasta, ja esillä ovat niin sukupuolten kuint erilaisten vähemmistöjenkin kysymykset.

Teos esittelee tasa-arvopolitiikan keinoja, välineitä, toimijoita ja haasteita sekä korostaa kansainvälisen politiikan ja oikeuden merkitystä kansalliselle tasa-arvopolitiikalle. Aiheina ovat muun muassa sukupuolten palkkauksen eriarvoisuus,  paritus ja ihmiskauppa, raskaana olevien naisten syrjintä sekä erilaisten perheiden oikeus nauttia perhe-elämän suojaa. Asioita lähestytään niin käsitteellisesti, teoreettisesti kuin historiallisestikin.

Tasa-arvo toisin nähtynä soveltuu tasa-arvopolitiikan ja -oikeuden oppikirjaksi, hakuteokseksi sekä yleisteokseksi tasa-arvo- ja yhdevertaisuusasioista kiinnostuneille.


ISBN-10:
9789524952514
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2012
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
325
Tekijät:
Johanna Kantola, Kevät Nousiainen, Milja Saari
Viivakoodi 9789524952514
Tuotekoodi 28070178
Tekijä Kantola, Nousiainen, Saari
36,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.