Talous- Ja Yhteiskuntateoria

Talous ja yhteiskuntateoria tarkastelee yhteiskuntateoreettisia ja filosofisia tapoja ymmärtää talous. Teossarja esittelee taloudellisen ajattelun teemoja aikakausien ja kulttuurien vaihdellessa. Se antaa perustiedot taloudesta antiikin ja keskiajan ajattelussa, poliittisen taloustieteen klassikoista, sosiologian ja taloustieteen klassisista ja moderneista esityksistä sekä näiden kritiikistä.

Vanhan maailman talous ja suuri murros seuraa talouden ja yhteiskunnan suhdetta sekä taloudellisen ajattelun vaiheita esivaltiollisista yhteiskunnista antiikin kautta keskiajalle ja islamilaiseen maailmaan sekä 1700- luvultä alkaneeseen"suureen murrokseen". Murroksen myötä vanhan maailman moraalis-poliittinen rakenne murtui. Sen korvasi modernin maailman talouskeskeinen ajattelu ja yhteiskunnallinen käytäntö: pappien ja sotilaiden maailmasta siirryttiin kauppiaiden maailmaan.

Nykyajattelua ennakoiden teoksessa tarkastellaan merkantilismia, klassista poliittista taloustiedettä ja Saksan historiallista koulukuntaa sekä nykytaloustieteen perustajia, marginalisteja, oletuksineen taloudellisesta ihmisestä, homo econimicuksesta. Ajattelijoista esillä ovat muiden muassa Aristoteles, Adam Smith, David Ricardo, Karl Marc sekä modernin taloustieteen edelläkävijät William Stanley Jevons, Carl Menger ja Leon Walras.


ISBN-10:
9516628885
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2011
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
350
Tekijät:
Risto Heiskala, Akseli Virtanen
Viivakoodi 9789516628885
Tuotekoodi 28070174
Tekijä Heiskala, Virtanen
34,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.