Suomalaiset Ja Historia

Historia elää arjessamme monin eri tavoin. Henkilökohtaiset muistikuvat ja käsitykset lähimenneisyyden tärkeiksi koetuista tapahtumista muokkaavat identiteettiämme, arvostuksiamme ja maailmankuvaamme. Näiden näkemysten perusteella luodaan helposti yleistyksiä "talvisodan hengestä" tai "työteliäästä kansasta" niin arkisessa keskustelussa kuin tiedotusvälineissäkin. Mutta millainen käsitys suomalaisilla todella on talvisodan, Kekkosen, laman tai Euroopan unioniin liittymisen merkityksestä.

Suomalaiset ja historia luotaa ensimmäistä kertaa kattavasti suomalaista historiatietoisuutta. Se antaa äänen tavallisille kansalaisille ja avaa uuden näkökulman historiaan ja historian harrastamiseen. Teos selvittää muun muassa, ovatko suomalaiset keskimääräistä suurempia historiakulttuurin kuluttajia, näkyykö ihmisten poliittinen ajattelu vuoden 1918 sodan tulkinnoissa ja mitkä avankokemukset erottelevat sukupolvia.

Suomalaiset ja historia sopii historian harrastajan lukupaketiksi, koulujen opetusmateriaaliksi ja yliopisto-opetuksen kurssikirjaksi. Se perustuu monivuotiseen tutkimusprojektiin, jossa yli tuhat suomalaista kertoi ajatuksiaan menneisyydestä ja historian merkityksestä.


ISBN-10:
9524952645
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2012
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
303
Tekijät:
Pilvi Torsti
Viivakoodi 9789524952644
Tuotekoodi 28070162
Tekijä Torsti
37,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.