Suomen Kalojen Loiset

Miksi kalan silmä on samentunut ja näyttää harmaalta? Mitä ovat vaaleat rakkulat siian sisäelinten pinnalla? Entä mikä on vastapyydetyn mateen kiduksilla liikkuva mustankirjava mato?

Loisia esiintyy kaikkiaalla luonnossa. Mutta onko niistä haittaa kalalle ja voiko loisittuja kaloja syödä? SUOMEN KALOJEN LOISET esittelee runsain värikuvin ja piirroksin kaloissa ja ravuissa esiintyvät loiset sekä niiden yleisyyden ja merkityksen. Teoksessa perehdytään yksityiskohtaisesti loisten elämänkiertoihin ja vaikutuksiin isännissä. Siinä käsitellään myös loistenaiheuttamia haittoja ja niiden torjuntakeinoja kalanviljelyssä. Lisäksi pohditaan ilmastomuutoksen ja vesistöjen likaantumisen vaikutuksia loisten esiintymiseen. Teoksen lopussa oleva kattava luettelo Suomen kaloissa esiintyvistä loislajeista on hyvä apu loisten tunnistamisessa.

SUOMEN KALOJEN LOISET on ensimmäinen kalojen loisten biologiaa käsittelevä suomenkielinen teos ja erinomainen käsikirja kalastajille, kalatalousviranomaisille, eläinlääkäreille, kalanviljelijöille, biologeille ja kaikille luonnosta kiinnostuneille. Sen keskeinen viesti on, että loiset ovat luonnollinen osa tervettä ekosysteemiä.


ISBN-10:
9524952378
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2012
Sidosasu:
sid.
Sivumäärä:
540
Tekijät:
E. Tellervo Valtonen, Teija Hakalahti-siren, Anssi Karvonen, Katja Pulkkinen
Viivakoodi 9789524952378
Tuotekoodi 28070163
Tekijä Valtonen, Hakalahti-Sirén, Karvonen
53,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.