Ruokakysymys näkökulmia yhteiskuntatieteelliseen elintarviketutkimukseen

Viime vuosien ruokaskandaalit - esimerkiksi hullun lehmän tauti, listeria, dioksiinirehu ja tuotantoeläinten julma kohtelu - ovat paljastaneet globalisoituvan elintarvikejärjestelmän monimutkaisuuden ja haavoittuvuuden. Tehomaataloudelle on alettu etsiä vaihtoehtoja, ja ruokavalintoja tehtäessä on alettu korostaa tuotannon ekologisuutta ja eettisyyttä sekä sosiaalista kestävyyttä.

Ruokakysymyksessä tutkitaan vaihtoehtoisen tuotannon ja kulutuksen historiaa ja nykypäivää sekä ruokaan liitettyjä käsitteitä ja merkityksiä. Teos tutustuttaa elintarviketutkimuksen kansainväliseen keskusteluun ja tarjoaa suomalaisia näkökulmia. Se soveltuu oppikirjaksi ja tutkimuksen avuksi yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa tarjoten samalla pohdittavaa kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle.


ISBN-10:
9516629520
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2006
Sivumäärä:
213
Tekijät:
Tuija Mononen & Tiina Silvasti toim.
Viivakoodi 9789516629523
Tuotekoodi 28070147
Tekijä Tija Mononen & Tiina Silvasti toim.
10,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.