Platonin Arvoitus

Platon (n. 426-347 eKr.) on toistuvasti käynyt läpi kaikki klassikon kohtalot: jalustalle nostamisen, unohduksen ja uuden suosion kerran toisenssa jälkeen. Moniselitteisillä, väliin loistokkailla ja väliin ärsyttävillä proosadialogeillaan sekä myyttisillä visioillaan hän edelleen jättää lukijansa ymmälleen. Kaikkialla Platonin teksteissä tuntuu olevan jotakin, joka ei täsmää, ja niitä lukiessaan on vaikea välttää niin ihastusta kuin ihmettelyäkin.

Platonin arvoitus on perusteellinen yleisesitys Platonin filosofiasta sekä sen keskeisimmistä ulottuvuuksista ja ongelmista. Erityisesti esille tulevat Platonin erilaiset esitystavat ja niiden merkitys hänen filosofiassaan: sokraattinen metodi, suullisen keskustelun tärkeys, kahden tason dialektiikka ja hämmentävät ajatusleikit. Teos selvittää myös kysymyksiä Platonin kirjoitusten aitoudesta ja kirjoittamisajan historiallisesta tilanteesta.

Kantava ajatus on, että Platonia kannattaa pyrkiä ymmärtämään hänen omista lähtökohdisaan käsin. Filosofisen kiinnostuksen lisäksi tässä ovat ainakin aavistus antiikin kulttuurista sekä siitä, mitä on tapana kutsua huumoriksi.


ISBN-10:
9524952009
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Gaudeamus
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2011
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
294
Tekijät:
Holger Thesleff
Viivakoodi 9789524952002
Tuotekoodi 28070133
Tekijä Thesleff
38,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.