Yrittäkää Edes

Prekarisaatio on tilanne, jossa modernien yhteiskuntien keskeiset instituutiot, kuten palkkatyö, koulu tai kansallisvaltio, eivät enää kykene välittämään suhdettamme maailmaan vaan jättävät meidät suoraan maailmasta tulevien voimien heiteltäviksi. Etualalle työntyvät nyt ihmislajin peruskysymykset: kuinka selvitä hengissä, kuinka rakentaa tulevaisuutta ja mistä löytää edes hetkeksi turvapaikka.

"Yrittäkää edes!" tutkii haastattelujen, strategioiden ja kuljeskelujen kautta yrityksiä luoda vakautta elämään tilanteessa, jossa vanhat vakauden rakenteet toimivat pikemmin epävarmuuden lisäämisen kuin sen torjumisen välineinä. Epävarmistumisen anatomiaa tarkastellaan muun muassa työn, koulutuksen, paikkakokemusten, muuttoliikkeiden ja hoivasuhteiden kautta.

Globaalien muutosten jäljet hahmottuvat kirjassa paikallisesta maaperästä käsin. Prekarisaation Pohjois-Karjala on yhteiskuntalaboratorio, jonka tutkimuskohteena on elämä ja sen hallinta kaikissa kuviteltavissa muodoissaan ja merkityksissään.


ISBN-10:
9525169790
Kieli:
suomi
Kustantaja:
TUTKIJALIITTO
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2011
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
201
Tekijät:
Eeva Jokinen, Jukka Könönen, Juhana Venäläinen, Jussi Vähämäki
Viivakoodi 9789525169799
Tuotekoodi 28060059
Tekijä Jokinen, Könönen, Venäläinen, Vähämäki
30,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.