Yhteinen Yliopisto

Uusi yliopistolaki hyväksyttiin eduskunnassa 16.6.2009. Yliopistouudistus ei kuitenkaan tarkoittanut pelkkää lainmuutosta. Laki mahdollistaa muutoksen, mutta se ei vielä kerro mitään siitä suunnasta, johon yliopistoa ja sen mukana kaikkea suomalaista koulutusta ollaan viemässä.

Vaikka uudistuksesta on puhuttu paljon, puolesta ja vastaan, eivät uudistuksen päämäärät ole selvillä: miksi yliopistoja täytyy muuttaa yritysmuotoisiksi, kenen etuja uudistus palvelee, miten käy maksuttoman opetuksen ja paljon puhutun sivistyksen? Entä mikä vanhassa yliopistossa oli pielessä?

Tässä kirjassa yliopistouudistusta tarkastellaan vastarinnan näkökulmasta. Kirja koostuu yliopistoliikehdintään osallistuneiden opiskelijoiden kertomuksista, aikalaispuheenvuoroissa esitetystä yliopistokritiikistä sekä teoreettisemmista näkemyksistä, jotka koskevat yliopiston ja tietokapitalismin suhdetta. Kirjassa kysytään, mikä on "yhteinen yliopisto" ja millaiselta perustalta sen tulevaisuutta lähdetään rakentamaan. Kirja osoittaa, miksi yliopistouudistuksen kritisoijia ei tulisi nähdä muutoksen vastustajina vaan pikemminkin henkilökunnasta ja opiskelijoista lähtevän omaehtoisen muutoksen kehittäjinä ja puolestapuhujina, tulevaisuuden yhteisen yliopiston luojina.


ISBN-10:
9525169774
Kieli:
suomi
Kustantaja:
TUTKIJALIITTO
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2011
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
215
Tekijät:
Mikko Jakonen, Jouni Tilli
Viivakoodi 9789525169775
Tuotekoodi 28060056
Tekijä Jakonen, Tilli
23,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.