Niinkö On Jos Siltä Näytt

Niinkö on jos siltä näyttää? paneutuu näyttämisen merkitykseen kansainvälisessä politiikassa. Kiinnostuksen kohteena ovat kuvat ja mielikuvat, jotka vaikuttavat siihen, millaisia tilannearvioita ja päätöksiä poliitikot tekevät. Kyse on julkisista näytöksistä ja näytöistä, joiden avulla valtiot voivat vaikuttaa kansainväliseen arvovaltaansa. Suomi on eri aikoina hankkinut kansainvälistä painoarvoa oikeanlaisen maineen avulla. Olennainen osa kuvapolitiikkaa on ollut viiteryhmiin hakeutuminen.

Suomen EU-jäsenyysprosessista tuli kuluneeksi 10 vuotta. Mikä rooli näyttämisellä oli jäsenyysprosessissa ja mitä se osoittaa maineen merkityksestä EU:ssa? Televisiouutiset ovat muodostumassa valtaapitävien uudeksi näyttämöksi, jossa näyttäytymisestä uhkaa tulla pääasia. Perspektiiviä kuva-analyysi hakee politiikan tutkimuksesta, taidehistoriasta, semiotiikasta ja mediatutkimuksesta. Teos sopii politiikan tarkkailijalle, jota kiinnostavat taide ja media sekä taiteen ja median asiantuntijalle, jota kiinnostaa politiikka.

Anne Koski (s.1964) on poliittisen viestinnän tutkimukseen ja visuaaliseen kulttuuriin erikoistunut politiikan tutkija. Poliittisesta viestinnästä hän on kirjoittanut myös sukupuolinäkökulmasta. Koski on perehtynyt viestintään tutkimuksen lisäksi toimimalla toimittajana, tiedottajana, kolumnistina ja uusmedia-alalla. Hän on julkaissut kuvaa ja politiikkaa käsitteleviä artikkeleita tieteellisissä lehdissä ja julkaisuissa.


ISBN-10:
9525169367
Kieli:
suomi
Kustantaja:
TUTKIJALIITTO
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2005
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
408
Tekijät:
Anne Koski
Viivakoodi 9789525169362
Tuotekoodi 28060031
Tekijä Anne Koski
31,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.