Mikä mimesis?

Philippe Lacoue-Labarthe on filosofi, jonka työtä voi luonnehtia lähinnä "dekonstruktioksi". Hän on tutkinut paljon myös taiteita - etenkin teatteria, kirjallisuutta ja musiikkia - sekä etiikan ja politiikan filosofisia ehtoja. Töissään hän keskustelee muun muassa sellaisten ajattelijoiden kanssa kuin Hölderlin, Nietzsche, Freud, Heidegger, Celan, Lacan, Blanchot, Derrida ja Nancy.

Lacoue-Labarthen työn ytimessä on mimesiksen käsite. Se on sekä hänen tutkimusaiheensa että hänen tutkimuksensa etenemisen tapa. Mimesis on perinteisesti käännetty "jäljittelynä", mutta Lacoue-Labarthe näyttää, miten se kehittyy laajemmaksi kysymykseksi esiintulemisesta ja esittämisestä. Toisaalta Lacoue-Labarthe tarkastelee tapaa, jolla mimesis tekee subjektista jotakin muuta kuin autonomisen itsetietoisuuden. Mimesiksen ajatus on lähtöisin teatterista, jota hän myös itse teki. Lacoue-Labarthen kirjoituksiakin voi pitää eräänlaisena filosofisena teatterina, sillä hän tuo kohtaamansa ajattelijat ja heidän tekstinsä näyttämölle ikään kuin näyttelijät, joiden näyttelijäntyötä ohjaaja tarkastelee.

Mikä mimesis? Philippe Lacoue-Labarthen filosofinen teatteri esittelee Lacoue-Labarthen ajattelun päälinjoja ja kehittelee niitä edelleen. Kokoelma pyrkii uskollisuuteen hänen filosofineetokselleen: jopa silloin kuin ajatteleminen näyttää mahdottomalta, on ajateltava - juuri sitä mikä saa ajattelun kompastumaan. 


ISBN-10:
9525169634
Kieli:
suomi
Kustantaja:
TUTKIJALIITTO
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2009
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
235
Tekijät:
Ari Hirvonen, Susanna Lindberg
Viivakoodi 9789525169638
Tuotekoodi 28060027
Tekijä Hirvonen, Lindberg
28,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.