Vieras kieli suussa, vieraalla kielellä näyttelemisen ulottovuuksia näyttelijäopiskelijan äänessä,puheessa ja kehossa

Vieras kieli suussa on tutkimus Tampreen yliopiston näytteljäntyön laitoksen monivuotisesta projektista, jossa näyttelijäopiskelijat ovat valmistaneet näytelmiä espanjaksi ja italiaksi - kielillä, jota he eivät ole aiemmin osanneet. Tutkimus selvittää, mitä tapahtuu, kun näytteljöiden kehon- ja äänenkäytölliset tottumukset, kehonkuva ja kieleen rakentunut subjektiviteetti horjahtavat hetkeksi tutulta, turvalliselta paikaltaan.

Näyttelijöiden ääntä. puhettä ja kehollisuutta tarkastellaan akustisin analyysein, katselu- ja kuuntelukokein sekä haastatteluin, joissa opiskelijat avaavat kokemuksiaan vieraalla kielellä näyttelemisestä.

Sanojen symbolisen merkitystason hämärtyessä ja paljastaessa epäluotettavuutensa esiin työntyvät äänen materiaalisuus ja kielen keholliset merkitystasot, jotka löytävät voimansa kehon arkaaisesta kokemusmaailmasta. Tarkastelun keskiöön nousevat vieraalla kielellä näyttelemisen ulottavuuksien soveltaminen näyttelijäkoulutuksessa sekä äänen merkitys kehollisuuden kokemisessa.

Tiina Syrjä on Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksen puhetekniikan koulutuksesta vastaava näyttelijätyön lehtori.


ISBN-10:
9514471091
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Tampere University Press
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2007
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
365
Tekijät:
Syrjä, Tiina
Viivakoodi 9789514471094
Tuotekoodi 28020256
Tekijä S=KUL Syrjä, Tiina
28,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.