Tutkimuksellinen kehittämistoiminta, näkökulmia kehittämisprosessiin, osallistamiseen ja tiedontuotantoon

Työelämän muutokset ovat nopeita. Muutosten tuomiin haasteisiin vastataan muun muassa kehittämistoiminnan avulla. Sitä toteuttavat yksittäiset työntekijät, organisaatiot ja verkostot, mutta kehittämistoimintaa on myös paikallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla. Sitä voidaan pitää keskeisenä nykypäivän työelämän osaamisalueena.

Kirja tarkastelee tutkimuksellisen kehittämistoiminnan metodologiaa. Kehittämistoimintaa lähestytään prosessin, toimijoiden osallisuuden ja tiedontuotannon näkökulmista. Tavoitteena on kiinnittää huomiota systemaattiseen kehittämistoimintaan. Kehittämistoiminnan prosessiin sisältyvä tutkimuksellisuus tukee käyttökelpoisen tiedon tuottamista ja levittämistä.

Kirja on työelämän kehittäjille ja korkeakouluopiskelijoille suunnattu oppikirja. Se kiinnittää huomiota kehittämistoiminnan periaatteisiin ja toteutustapoihin. Miten tutkimuksellinen kehittämistoiminta perustellaan metodologisesti? Onko kehittämismenetelmillä ja tutkimusmenetelmillä eroa? Eteneekö kehittämisprosessi suunnitelmallisesti vai prosessimaisesti? Mitä osallistavalla kehittämistoiminnalla tarkoitetaan?


ISBN-10:
978-951-44-7627-3
Kieli:
suomi
Kustantaja:
Tampere University Press
Painos:
3. painos
Painovuosi:
2009
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
197
Tekijät:
Toikko Timo & Rantanen Teemu
Viivakoodi 9789514476273
Tuotekoodi 28020236
Tekijä S=TUT Toikko, Timo&Rantanen, Teemu
29,00 €