Suomalainen hallinnon tutkimus, mistä, mitä, minne?

Juhlakirja

Suomalainen hallinnon tutkimus - mistä, mitä, minne? etsii suomalaisen hallinnon tutkimuksen juuria ja selvittää sen kehitystä eri yliopistoissa. Esiin nousevat johtamistutkimuksen uudistuminen, hyvän hallinnon ongelmat ja vertailun merkitys teorian kehittämisessä.

Kirja käsittelee myös taloushallintotieteiden, sosiaali- ja terveyshallintotieteen sekä turvallisuushallinnon erityiskysymyksiä. Kirja pohtii hallintotieteen identiteettiä tieteenalana ja kompleksisuusajattelun antia. Samalla se kyseenalaistaa alan oppihistorian ja ydinkäsitteiden tavanomaisia tulkintoja.

Hallinnon Tutkimuksen Seura on edistänyt suomalaista hallinnon tutkimusta 30 vuoden ajan. Tutkimus on laajentunut sisällöllisesti ja erikoistunut eri aloille. Alan omaleimaisuutta, kehitystä ja tulevaisuutta ei ole aikaisemmin pohdittu yhtä kattavasti ja syventyneesti kuin tässä teoksessa.

Kirjoittajat ovat suomalaisen hallinnon tutkimuksen ydinjoukkoa useista yliopistoista. He edustavat eri tutkijasukupolvia ja hallinnon tutkimuksen eri aloja ja lähestymistapoja. Teos soveltuu yliopistolliseksi oppikirjaksi.


ISBN-10:
978-951-44-8648-7
Kieli:
suomi
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2011
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
461
Tekijät:
Virtanen Turo, Ahonen Pertti, Syväjärvi Antti, Vartiainen Pirkko, Vartola Juha, Vuori Jari (toim.)
Viivakoodi 9789514486487
Tuotekoodi 28020198
Tekijä S=YHT Virtanen, Ahonen, Syväjärvi, Vartiainen, Va
33,00 €