Ohjaus yliopiston oppimisympäristöissä

Opiskelijoiden opintopolut ovat erilaistuneet yhteiskunnan ja työelämän muutosten myötä ja opiskelijoiden ohjaamisen tarve on kasvanut. Ohjauksesta on tullut keskeinen osa yliopiston henkilökunnan osaamista. Opiskelijoiden ja ohjaustarpeiden moninaisuus on myös korostanut ohjauksellista verkostoyhteistyötä, jaettua asiantuntijuutta ja vastuuta sekä työroolien uudistamista. Ohjaus yliopiston oppimisympäristöissä –kirja kertoo yliopisto-ohjauksen monimuotoisuudesta, monitoimijuudesta ja moniänisyydestä.

Ohjauksessa on kyse korkea-asteen koulutuksen koko palvelujärjestelmästä, mikä muodostuu erilaisten ohjauksellisten toimintojen organisoinnista. Ohjaus on myös ammatillista auttamista – asiantuntijatyötä, jonka avulla opiskelija luo itselleen mielekkään opiskelu- ja oppimisprosessin.

Kirja tarkastelee ohjausta erilaisissa oppimisympäristöissä ja tutustuttaa useisiin ohjauksen menetelmiin, kuten henkilökohtaiseen neuvonta- ja ohjauskeskusteluun sekä ryhmä- ja verkko-ohjaukseen. Myös opiskelijat ja heidän ohjauskokemuksensa saavat äänensä kuuluviin. Kirja pohtii myös sitä, miten ohjauksella voidaan tukea työelämään suuntautumista ja tarkastelee moniammatillista yhteistyötä ja täydennyskoulutusta ja niiden mahdollisuuksia luoda uutta ohjauskulttuuria.


ISBN-10:
951-44-6380-3
Kieli:
suomi
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2005
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
273
Tekijät:
Nummenmaa Anna Raija, Lairio Marjatta, Korhonen Vesa & Eerola Satu (toim.)
Viivakoodi 9789514463808
Tuotekoodi 28020160
Tekijä S=KAS/KOU Nummenmaa, Anna Raija & Lairio, Marjatt
20,00 €