Muurien sisällä

Tässä kirjassa keskustellaan vankilasta. Miten elämää siellä on mahdollista tukea niin, että vangit saavat hyviä ja merkityksellisiä kokemuksia, jotka osaltaan auttavat hyviin valintoihin myöhemmin elämässä. Kirja tuo sosiaalipedagogiikan sovellusalueen, sosiokulttuurisen innostamisen, filosofis-metodologiseksi välineeksi tukemaan vankien persoonallista kehittymistä ja vankilan yhteisöllisyyden rakentumista.

Kirjassa on kolme kiinteästi kokonaisuutta rakentavaa osaa, joista ensimmäisessä keskitytään lainsäädäntöön. Se asettaa puitteet sille, miten innostamista on vankiloissa mahdollista toteuttaa. Toisessa osassa kuullaan vankien omaa ääntä, ja kolmannessa tuodaan sosiokulttuurinen innostaminen vankilaan. Innostamisessa on kyse ihmisten saattamisesta yhteen, dialogiin ja vuorovaikutukseen toistensa kanssa. Tavoitteena on kuulla ihmisen tarinaa ja vahvistaa pedagogisen, kulttuurisen ja sosiaalisen toiminnan avulla vankilan ilmapiiriä myönteiseen suuntaan.

Kirja sopii sosiaali-, kasvatus- ja rikosseuraamusalan oppikirjaksi, mutta myös keskustelun suuntaajaksi ja ajatusten herättäjäksi.


ISBN-10:
978-951-44-8031-7
Painovuosi:
2010
Sivumäärä:
228
Tekijät:
Kurki Leena, Kurki-Suutarinen Matleena, Taruvuori Karoliina
Viivakoodi 9789514480317
Tuotekoodi 28020148
Tekijä S=YHT Kurki Leena, Kurki-Suutarinen Matleena & Ta
28,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.