Kunta Kunnallisen itsehallinnon perusteet

Kunniamaininta Tampere University Pressin vuoden kirja 2011 valitsijaraadilta.

Kunnallinen itsehallinto on eurooppalaisen kansanvallan kulmakivi. Sen perusasioiden tunteminen kuuluu jokaisen suomalaisen yleissivistykseen.

Tämä kirja on ainoa ajan tasalla oleva suomalainen kokonaisesitys kunnallisen itsehallinnon perusteista. Tarkastelukulma on paljolti oikeudellinen, koska kunnallinen itsehallinto on ennen kaikkea kansalaisten oikeus. Periaatteet, asioiden taustat ja tarkoituksenmukaisuuskysymykset ovat mukana niille kuuluvalla painolla. Asioita lähestytään niin viranomaisen kuin kansalaisyhteiskunnankin näkökulmasta.

Kunnallismaailmassa on viime vuosikymmeninä tapahtunut paljon muutoksia. Monien lakien sisältö on muuttunut jopa useaan kertaan. Tässä kirjassa on otettu huomioon vuoden 2011 alkuun mennessä tapahtuneet lainsäädännön muutokset. Kirja ohjaa löytämään muutosten taustat ja näkemään niiden yhteydet suurempiin periaatteellisiin kysymyksiin. Samoin se auttaa sijoittamaan Suomen kunnallishallinnon omalle paikalleen maailmassa ja vertailemaan asioita kansainvälisesti.

Kirja on kirjoitettu sekä kunnallisalaan liittyvää yliopisto-opetusta että erilaisia jatko- ja täydennyskoulutuksen tarpeita ajatellen. Kunnallisen itsehallinnon oikeudellisten ja muiden perusasioiden tunteminen ja ymmärtäminen on välttämätöntä jokaiselle kuntakentässä työtään tekevälle, toimialasta ja ammatista riippumatta. Tietoa voivat käyttää hyväkseen myös tuhannet kuntien luottamustehtävissä toimivat kansalaiset. Parempaa kunnan perusasioiden tuntemusta tarvitaan laajalti myös esimerkiksi valtionhallinnossa, järjestömaailmassa sekä kuntien kanssa asioivissa yrityksissä. Kirja pyrkii palvelemaan kaikissa näissä tarpeissa.

Kirjoittajat ovat kunnallisen itsehallinnon käytännön ja teorian tuntijoita.


ISBN-10:
978-951-44-8393-6
Kieli:
suomi
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2011
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
400
Tekijät:
Heuru Kauko & Mennola Erkki & Ryynänen Aimo
Viivakoodi 9789514483936
Tuotekoodi 28020106
Tekijä S=YHT Heuru, Kauko&Mennola, Erkki&Ryynänen, Aimo
31,00 €