Kokemus johtaa!

Johtajuus puhuttaa. Siitä kirjoitetaan paljon. Vuoroin johtajia syytetään epäonnistumisista ja vuoroin kiitetään menestyksestä. Johtamista myös tutkitaan monenlaisista näkökulmista ja erilaisin motiivein.

Mitä johtaminen sitten nykyisin oikeastaan on? Sen sijaan, että johtajuus otettaisiin annettuna asemana, on alettu kysyä miten johtajuus ilmenee, miltä se näyttää, mistä sen tunnistaa ja miten se toimii. Johtajuuteen kietoutuu sekä ihmisten että toiminnan johtaminen - sekä ihmisiä innostavan strategisen vision luonti että arkipäiväinen esimiestyö.

Kirja tarkastelee ensin sitä, mitä uskomme tietävämme johtamisesta nykyisen johtamistutkimuksen valossa. Johtamisen tutkijat ja opettajat pohtivat, millaisia johtamisoppeja tänä päivänä on tarjolla. Kirjan toinen osa nostaa esiin erilaiset johtamiskokemukset.. Siinä puheenvuoroja esittävät johtamista käytännössä toteuttavat esimiehet ja johtajat.

Puheenvuorojen monimuotoisuus antaa ymmärtää, että johtamistyössä ei välttämättä tarvita yhtä yhteistä näkemystä, ja että näkemysten moninaisuus voi olla myös rikkaus. Yhtä totuutta ei ole, vaan jokainen voi luoda oman ymmärryksensä johtamisesta.


ISBN-10:
978-951-44-8695-1
Kieli:
suomi
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2012
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
129
Tekijät:
Kujala Johanna, Myllykangas Päivi & Sauer Erika (toim.)
Viivakoodi 9789514486951
Tuotekoodi 28020096
Tekijä S=TAL Kujala, Johanna, Myllykangas, Päivi & Sauer
29,00 €