Johtamishaasteena muutos

Mitä haasteita akateeminen johtajuus kohtaa korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen murroksessa? Miten yliopistokirjaston johto voi varmistaa, että kirjaston kokoelmat ja palvelut sekä näiden kehittämiseen tarvittava henkilökunnan osaaminen vastaavat asiakkaiden muuttuvia tarpeita? Miten kansalliset ja kansainväliset yliopistokirjastojen vertaisverkostot tukevat osaamisen johtamista ja palveluiden laadun kehittämistä?

Kirja käsittelee akateemisen johtamisen problematiikkaa ja erityisesti yliopistokirjastojen johtamista. Kotimaiset ja kansainväliset asiantuntijat tarkastelevat akateemista johtajuutta ja sen välineitä sekä yleisellä tasolla että erityisesti yliopistokirjaston johtamisen näkökulmasta. Kirjan teemoista nousee monia yhtymäkohtia muutoksen johtamiseen asiantuntijaorganisaatiossa.

Yliopistokirjastoille toimintaympäristön muutos on ollut jatkuvaa. Kokoelmien painopiste on useilla tieteenaloilla siirtynyt verkkoaineistoon. Osaamisen kehittämisestä ja uuden oppimisesta on tullut arkirutiinia. Arviointi on vakiintunut johtamisen välineeksi ja kirjaston käyttötavat ovat moninaistuneet. Meneillään oleva korkeakoulujen rakenteellinen uudistus ja uusi yliopistolaki merkitsevät kuitenkin uusia muutoshaasteita myös kirjastoille.


ISBN-10:
978-951-44-7607-5
Kieli:
suomi
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2009
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
201
Tekijät:
Huotari Maija-Leena & Lehto Anne (toim.)
Viivakoodi 9789514476075
Tuotekoodi 28020067
Tekijä S=TAL Huotari Maija-Leena & Lehto Anne
29,00 €