Akateeminen ohjaus tohtorikoulutuksessa

Miltä näyttää ja tuntuu akateeminen ohjaus ohjaajan ja ohjattavan näkökulmista? Miten ohjaus koetaan yksilön ja ryhmän tasolla, entä näiden vuorovaikutuksessa? Miten ikä ja sukupuoli vaikuttavat ohjauksen todellisuuteen? Entä mitä on ohjaus tieteellisen kommunikoinnin osana?

Kirjan tavoitteena on avata ohjauksen todellisuutta tohtorikoulutuksessa hyödyntäen tieteelliselle keskustelulle ominaista tapaa, tutkittua tietoa. Kirjoittajat lähestyvät akateemista ohjausta eri toimijoiden ja toimintatasojen näkökulmista. Ohjausta analysoidaan kirjassa moniäänisenä, elettynä ja koettuna prosessina ja ammatillisena toimintana.

Akateeminen ohjaus on kietoutunut yliopiston tutkimuksen ja opetuksen käytäntöihin sekä erilaisten tiedekulttuurien todellisuuteen. Kirja nostaa esiin näkymättömiksi jääviä, mutta väitöstutkimuksen prosessiin keskeisesti vaikuttavia asioita ja tarjoaa empiirisiä tarttumapintoja akateemisen ohjauksen todellisuuteen ja kehittämiseen. Kirja keskittyy ohjaukseen tohtorikoulutuksessa, mutta teemat linkittyvät luontevasti myös tutkimuksen johtamiseen ja tutkimusryhmien toiminnan ohjaamiseen ja kehittämiseen.


ISBN-10:
978-951-44-8970-9
Kieli:
suomi
Painos:
1. painos
Painovuosi:
2012
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
243
Tekijät:
Soini, Tiina & Pyhältö, Kirsi (toim.)
Viivakoodi 9789514489709
Tuotekoodi 28020001
Tekijä S=KAS/KOU Soini, Tiina & Pyhältö, Kirsi (toim.)
30,00 €