Avain laskentatoimeen ja rahoitukseen

Avain laskentatoimeen ja rahoitukseen -kirja käsittelee taloushallinnon keskeisiä osa-alueita, ulkoista ja sisäistä laskentatoimea sekä rahoitusta. Tarkoituksena on esitellä näiden alueiden peruskäsitteet ja ongelmat, ongelmanratkaisuperiaatteita ja -sovelluksia. Kirjan tarkoituksena on antaa lukijalle keskusteluvalmius yrityksen taloushallinnon asioista sekä perehdyttää alueeseen niin, että tiedon hankinta ja tiedon lisääminen voisivat käydä vaivatta. Aikaisempaa laskentatoimen tai rahoituksen osaamista ei edellytetä.

Kirjassa käsitellään aluksi ulkoista laskentatointa: ennen kaikkea miten tilinpäätös laaditaan, minkälaisia tietoja se sisältää, mitä tilinpäätöksestä voi lukea ja minkälaisiin kysymyksiin se ei anna vastauksia. Kun kirjanpitoon, tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen on paneuduttu, sille esitetään keskeinen sovellus, tilinpäätöksen analysointi. Nämä kaksi osa-aluetta yhdessä sisältävät esimerkin laskentatoimen tietovarastosta ja sen hyväksikäytöstä. Laskentatoimen osa-alue sisäinen laskentatoimi eli johdon laskentatoimi kertoo, millaista apua numerot ja laskentatoimen ratkaisut tarjoavat yrityksen johtamiselle. Esillä ovat monet yrityksen ohjaamisen tavanomaiset ja keskeiset kysymykset, kuten hinnoittelu ja investointien valmistelu laskelmien avulla. Johdon laskentatoimessa esitetään ratkaisuja jokapäiväisistä käytännön kysymyksistä yrityksen strategiseen johtamiseen saakka. Tarkoituksena on näyttää minkälaisiin kysymyksiin tällä alueella vastataan ja mitkä ovat keskeiset ratkaisuperiaatteet.

Yritysrahoituksesta esitetään sekä rahantarjoajan, esimerkiksi lainanantajan ja osakesijoittajan, että rahankäyttäjän, yrityksen näkökulma. Tällöin esillä ovat niin rahan kustannukset, tuotto-odotukset kuin esimerkiksi yrityksen pääomarakennekin. Yritysrahoituksen osalta esitetään myös keskeiset rahoitusmarkkinoita koskevat näkökulmat: rahoitusmarkkinoiden tunteminen on tarpeen niin rahaan sijoittavalle kuin sitä käyttävällekin.


ISBN-10:
9529906048
Kieli:
suomi
Kustantaja:
AYY-Palvelu Oy
Painos:
4.
Painovuosi:
2010
Sidosasu:
nid.
Sivumäärä:
174
Tekijät:
Kinnunen Juha, Laitinen Erkki K., Laitinen Teija, Leppiniemi Jarmo, Puttonen Vesa
Viivakoodi 9789529906048
Tuotekoodi 28011081
Tekijä Kinnunen, Laitinen, Leppiniemi, Puttonen
40,00 €
Tuote ei ole tällä hetkellä saatavilla.