Käyttöehdot

Suomen Yliopistopaino Oy:n (Y-tunnus 1508164-0) verkossa toimivasta Juvenes Verkkokaupasta voivat rekisteröityneet ja rekisteröitymättömät asiakkaat tilata tuotteita ja palveluita. Verkkokaupan tilaus-, toimitus- ja maksuehdot on kuvattu näissä käyttöehdoissa. Palvelutuotteiden tilaus-, toimitus- ja maksuehtoja on tarkennettu niiden tuotetiedoissa. Lähettämällä tilauslomakkeen hyväksyt käyttöehdot ja sitoudut noudattamaan niitä.

Asiakastiedot ja rekisteröityminen

Rekisteröityminen on maksutonta ja vapaaehtoista. Myös rekisteröitymättömät asiakkaat voivat tehdä tilauksen. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakas täyttää lomakkeelle omat yhteystietonsa ja valitsee käyttäjätunnukselle henkilökohtaisen salasanan. Käyttäjätunnuksena on sähköpostiosoite. Tilaaminen on helpompaa rekisteröityneelle ja palveluun sisäänkirjautuneelle käyttäjälle, sillä yhteystiedot näkyvät silloin tilauslomakkeella esitäytettyinä. Rekisteröitynyt käyttäjä voi myös tarkistella omaa tilaushistoriaansa.

Asiakastietoja ei luovuteta ulkopuolisille muutoin kuin lain sallimissa rajoissa. Lue rekisteröitymisestä ja tietojen tallentamisesta tarkemmin kohdasta Rekisteriseloste.

Tilaaminen

Yksityishenkilöt
Tilaajan tulee olla yli 18-vuotias. Tilauksen yhteydessä asiakkaan on ilmoitettava nimi, postiosoite ja sähköpostiosoite.

Yritykset
Tilauksen yhteydessä yritysasiakkaan on aina ilmoitettava yrityksen nimi, yhteyshenkilö, toimitusosoite, Y-tunnus tai VAT-numero, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin tilaus- ja toimitusehtoihin. Sitova kauppasopimus tulee voimaan, kun asiakas on jättänyt tilauksensa ja hyväksynyt toimitus- ja maksuehdot.

Hinnat

Tuotteiden hinnat näkyvät tuote-esittelyn yhteydessä.

Tuotteiden hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron, mikäli tuote on arvonlisäverolain mukaan verollinen.

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

Toimitustapa ja -aika

Asiakas voi noutaa tuotteen Juvenes Verkkokaupan noutopisteestä tai tuote voidaan toimittaa asiakkaalle postitse Postin välityksellä.

Mikäli tuote on varastossamme, on arvioitu toimitusaika kolmesta seitsemään (3-7) työpäivää. Joissakin tuotteissa toimitusaika voi kuitenkin olla seitsemästä neljääntoista (7-14) työpäivää. Em. toimitusajat koskevat toimituksia Suomeen.

Mikäli asiakas ostaa samassa tilauksessa tuotteita, joille Juvenes Verkkokauppa on ilmoittanut eri toimitusajat, toimitetaan tilaus pisimmän ilmoitetun toimitusajan mukaisesti. Toimitusaika on ohjeellinen eikä sido lähettäjää.

Noutopisteemme ovat:

Juvenes Print asiakaspalvelu
Naulakatu 2
33100 Tampere

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Juvenes Printin asiakaspalvelu
Korkeakoulunkatu 5
33720 Tampere

Toimituskulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut.

Noutopisteestämme noudetuista tavaroista ei peritä toimituskuluja.

Postin kautta toimitettavista lähetyksistä perimme toimituskuluja lähetyksen koko, paino sekä vastaanottajan kohdemaa huomioiden. Toimitus- ja pakkauskulujen määrä näkyy tilauksen yhteydessä ennen tilauksen vahvistamista.

Maksutavat

Tuotteet ja niiden toimituskulut maksetaan pääsääntöisesti verkkomaksuna tilauksen yhteydessä.

Ostokset voidaan maksaa Osuuspankin, Aktian, Nordean, Ålandsbankin, S-pankin, Handelsbankin, Danske Bankin ja Tapiola-pankin verkkomaksuna sekä Mastercard ja Visa credit ja debit -korteilla. Maksupalvelun tarjoaa Point Transaction Systems Oy ("Point"), Y-tunnus 0943819-9. Point vastaa maksutapahtuman vastaanotosta, käsittelystä ja maksun välittämisestä verkkokaupalle.

Yritysasiakkaat voivat valita maksutavaksi myös laskun. Laskulla maksaminen edellyttää rekisteröitymistä. Laskutuslisä on 7,50 euroa lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonlisäverolla.

Vaihto- ja palautusoikeus

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus postipaketin noutohetkestä tai lähetyksen perille toimituksesta alkaen (mukaan lukien viikonloput ja pyhäpäivät, pois lukien noutopäivä). Tuote on palautettava viimeistään 14. päivää seuraavana arkipäivänä.

Palautusoikeus koskee vain tuotteita, jotka ovat alkuperäisessä kunnossa ja käyttämättömiä. Palauttaminen on asiakkaalle maksutonta Suomesta lähetettäessä. Palautus tehdään aina käyttämällä Postin asiakaspalautuslomaketta. Muita toimitustapoja käytettäessä tai ulkomailta lähetettäessä emme vastaa palautuskuluista.

Osto- tai noutohetkeksi katsotaan se päivä, jolloin paketti on lunastettu tai noudettu postista tai vaihtoehtoisesti kuitin päivämäärä. Asiakkaan velvollisuus on todistaa päivä, jolloin paketti on postista lunastettu, esimerkiksi postin kuitin avulla.

Tuotepalautukset on lähetettävä aina alkuperäisessä paketissa hyvin pakattuina. Mukaan on liitettävä kopio kuitista/lähetteestä sekä tiedot palautuksen tekijästä, tuotteesta sekä mahdolliset maksuyhteystiedot.

Aiheettomissa palautuksissa sekä palautuksissa, joissa tuote palautuu käytettynä, veloitamme asiakkaalta sekä tuotteen hinnan että palautuskulut voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Tuotevirheet

Ostajan on ilmoitettava virheestä myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun ostaja havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita se. Mikäli olet epävarma, ota yhteyttä asiakaspalveluumme (verkkokauppa@juvenesprint.fi) ennen kuin palautat tuotteen. Korvaamme virheen kuluitta pääsääntöisesti toimittamalla tilalle virheettömän tuotteen. Jos tämä ei ole mahdollista, palautamme tuotteesta maksamasi hinnan tilillesi saatuamme viallisen tuotteen asiakaspalautuksena.

Ylivoimainen este

Emme vastaa ylivoimaisen esteen (ns. force majeure) aiheuttamista viivästymisistä eikä tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

Asiakasviestintä

Juvenes Verkkokauppa lähettää asiakkailleen sekä markkinointiviestejä että asiakaspalveluviestejä sähköpostitse. Markkinointiviestejä lähetetään vain suostumuksensa antaneille, muuten lähetämme vain tilaukseen ja toimitukseen liittyviä viestejä.

Asiakaspalveluviestit liittyvät asiakkaan tilaukseen ja toimitukseen Juvenes Verkkokaupasta.
Hyväksymällä Juvenes Verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot asiakas hyväksyy asiakaspalveluviestien lähettämisen.
Tarkempia tietoja asiakastietojen käsittelystä saat rekisteriselosteestamme.

Riitojen ratkaisu

Verkkokaupan ja asiakkaan välistä sopimusta koskeviin mahdollisiin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Kuluttajalla on oikeus saattaa riita kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

Sopimuksen muuttaminen

Suomen Yliopistopaino Oy:llä on oikeus milloin tahansa muuttaa Juvenes Verkkokauppaa, sen sisältöä ja saatavilla oloa sekä tämän sopimuksen ehtoja ilmoittamalla siitä verkkokaupassa. Muutokset tulevat voimaan välittömästi kuitenkin siten, että tilauksiin sovelletaan aina tilaushetkellä voimassa olleita ehtoja.

Sopimusehtojen voimassaolo

Nämä sopimusehdot ovat voimassa 2.2.2015 lukien.